< Terug naar de homepage

Nieuwe gebruiksvriendelijke webshop voor Berenpop tegels & sanitair

E-commerce case

Berenpop tegels & sanitair beheert in totaal achttien webshops. Zomer 2015 is het tijd voor een evaluatie van deze webshops. Voldoen ze aan het grote gebruiksgemak dat Berenpop voor zowel interne als externe gebruiker voor ogen heeft? Mediablenders onderzoekt dit.

Onderzoek

Allereerst analyseert Mediablenders de bestaande inrichting en programmering van de webshops. Ze concludeert dat deze de grenzen van hun mogelijkheden hebben bereikt. De programmering is niet langer toereikend om de webshops naadloos te laten aansluiten op het zoek- en koopgedrag van de webshopklant. De software is sterk verouderd.

Pilot

Berenpop geeft Mediablenders de opdracht haar websites geheel te vernieuwen. In het renovatietraject dient een van de achttien websites als pilot: Xanitair. Mediablenders past het bestaande softwarepakket aan voor een nieuwe Xanitair-webshop. Tijdens de pilot blijkt al snel dat zelfs met de aanpassingen het bestaande pakket onvoldoende mogelijkheden biedt om aan het toekomstperspectief van Berenpop te voldoen. Mediablenders ontwikkelt een alternatief dat wél toereikend is.

In ontwikkeling

Mediablenders ziet af van de standaard software en ontwerpt zelf een programma dat de webshopklant eenvoudig naar zijn gewenste product leidt. Het betreft een compleet nieuwe architectuur waarbij systeem en presentatielaag van elkaar gescheiden zijn. In het programma heeft elke productgroep een eigen interface. De software is direct aan te passen en risicoloos te testen zonder dat de webshopklant hier hinder van ondervindt. Het modulaire systeem is oneindig op te schalen waardoor problemen bij opschalen tot het verleden behoren. De interne zoekmachine bezorgt de webshopklant een supersnelle en accurate zoekervaring, wat de verkoop stimuleert.

Winst van data-analyse

Gestructureerde, continue data-analyse geeft Berenpop tegels & sanitair goed inzicht in het zoek- en koopgedrag van de webshopklant. Voor data-analyse past Mediablenders Piwik toe, vanwege het respect voor privacy van de gebruiker. Is het op enig moment nodig het zoek- en koopgedrag van de klant te verbeteren dan maakt de flexibele presentatielaag van het nieuwe programma tussentijds innoveren van de website eenvoudig.

Overtuigd?

Gebruikte technologieën